Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Η τρόικα ζητά κατάργηση φόρου!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Η τρόικα ζητά κατάργηση φόρου!

Την κατάργηση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων ζητά η τρόικα, ενώ η ελληνική πλευρά προτείνει να διατηρηθεί τουλάχιστον για ένα έτος, έστω και με μειωμένους συντελεστές….



Το επιχείρημα του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι θα υπάρξει έτσι δυνατότητα για βελτιώσεις στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Πρόταση πάντως που, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν γίνεται αποδεκτή από την τρόικα.
Την ίδια ώρα, δεν έχουν κλείσει ακόμη οι λεπτομέρειες του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, με το ΠΑΣΟΚ να επιμένει ότι, ακόμη και μετά τις τελευταίες διορθώσεις που έγιναν, εξακολουθούν να υπερφορολογούνται τα οικόπεδα που βρίσκονται εντός σχεδίου ή εντός οικισμού. Το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων εξετάστηκε χθες σε σύσκεψη που είχε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα. «Αγκάθι» στις συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης παραμένει ο βαθμός εισπραξιμότητας του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων το 2014.
Για το συγκεκριμένο θέμα το οικονομικό επιτελείο έχει προτείνει να διατηρηθεί ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων τουλάχιστον για το επόμενο έτος. Ετσι δεν θα υπάρξει απώλεια εσόδων ύψους 200 εκατ. ευρώ για την υποκατάσταση των οποίων θα έπρεπε να γίνει αυστηρότερος ο νέος φόρος στα ακίνητα.
Από την πλευρά της η τρόικα επιμένει στην κατάργηση του φόρου μεταβίβασης, με βασικό επιχείρημα ότι η μεταβίβαση των ακινήτων επιβαρύνεται και με φόρο υπεραξίας, ενώ οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.



Πηγή: http://www.to-mati.net/39227/apistefto-i-troika-zita-katargisi-forou#ixzz2gkTK3QIa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...