Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ - Οι Κούρδοι καλούν σε γενικό ξεσηκωμό για να σταματήσει η σφαγή στην Τσίζρε



Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK – Kurdistan Communities Union), καλεί σε ολοκληρωτική αντίσταση του κουρδικού λαού στην αυξανόμενη τρομοκρατία του τουρκικού κράτους και των τουρκικών δυνάμεων στο βόρειο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν.

Τονίζοντας ότι οι κάτοικοι της πόλης Τσίζρε πρέπει να υποστηριχτούν με τον ίδιο τρόπο που υποστηρίχτηκε η αντίσταση της Κομπάνι στην εξάμηνη πολιορκία από το Ισλαμικό Κράτος, η KCK κάλεσε όλους τους Κούρδους να συμμετάσχουν στη μεγάλη Πορεία Ελευθερίας προς την Τσίζρε, η οποία εκφράζει την αλληλεγγύη του κουρδικού λαού προς τον πληθυσμό της πόλης που περισσότερο από μια εβδομάδα δέχεται επίθεση από τις δυνάμεις του τουρκικού κράτους.

Η όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο βόρειο Κουρδιστάν αποσκοπεί να αναγκάσει τον κουρδικό λαό να παραδοθεί. Το KCK υπενθυμίζει ότι 5 με 6 άμαχοι Κούρδοι σκοτώνονται κατά μέσο όρο κάθε ημέρα τον τελευταίο ενάμιση μήνα από τις τουρκικές επιθέσεις, ενώ πολλές κουρδικές πόλεις και χωριά έχουν καταστραφεί από επιθέσεις του τουρκικού πυροβολικού.

Η πολιορκία της πόλης Τσίζρε από τις τουρκικές δυνάμεις, δείχνει ότι η πόλη αυτή είναι από τα «οχυρά» της αντίστασης στην κουρδική ιστορία.

Τούρκοι ελεύθεροι σκοπευτές από μιναρέδες και ταράτσες πυροβολούν όποιον πολίτη τολμήσει και βγει από το σπίτι του, ενώ το τουρκικό πυροβολικό βομβαρδίζει γειτονιές και δρόμους.

«Οι επιθέσεις έχουν στόχο να αναγκάσουν τον λαό να παραδοθεί, σκοτώνοντάς τον αλλά και στερώντας τον από τροφή και νερό. Η πλειοψηφία των σκοτωμένων και των τραυματιών στην Τσίζρε είναι γυναίκες και παιδιά. Το τουρκικό κράτος δεν έχει ηθικές και κοινωνικές αξίες. Δεν τηρεί ούτε καν τους δικούς του νόμους και κατάφωρα διαπράττει κάθε είδους δίωξη και επίθεση. Η σιωπή της διεθνούς κοινότητας επίσης ενθαρρύνει και παίζει ρόλο στη συνέχιση αυτών των επιθέσεων».

Η KCK καλεί όλο το κουρδικό έθνος, όπως και τους Κούρδους που ζουν στην Ευρώπη, στην Αρμενία και τη Ρωσία, να διαδηλώσουν παντού και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους κατοίκους της Τσίζρε που υπόκεινται σε σφαγή, διωγμό και καταπίεση.

«Οι κάτοικοι της Τσίζρε πρέπει να υποστηριχθούν με τον ίδιο τρόπο που υποστηρίχθηκε η αντίσταση της πόλης Κομπάνι», αναφέρει η ανακοίνωση.

tribune.gr



Το διαβάσαμε από το: ΕΚΤΑΚΤΟ - ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ - Οι Κούρδοι καλούν σε γενικό ξεσηκωμό για να σταματήσει η σφαγή στην Τσίζρε http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/09/blog-post_298.html#ixzz3lQuZTp1u

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...