Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Η Sony πατεντάρει “έξυπνους” φακούς επαφής που καταγράφουν ό,τι βλέπεις




Απ’ ό,τι φαίνεται, οι “έξυπνοι” φακοί επαφής απασχολούν όλες τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, καθώς μετά τις Google και Samsung έρχεται η σειρά της Sony να πατεντάρει τη δική της ιδέα.

Η πατέντα “ξεθάφτηκε” από την ιστοσελίδα Sony Alpha Rumors και περιγράφει φακούς επαφής που έχουν τη δυνατότητα λήψης φωτογραφίας με το κλείσιμο του ματιού.


Η Google πατεντάρει “έξυπνο” φακό επαφής που ενσωματώνεται στο μάτι
Επιπλέον, η πατέντα κάνει λόγο για αποθήκευση της φωτογραφίας, ασύρματη επικοινωνία των φακών με εξωτερική συσκευή (smartphone/υπολογιστή/tablet) και δυνατότητα ρύθμισης του zoom, της αυτόματης εστίασης και του διαφράγματος για όσο το δυνατόν καθαρότερες λήψεις, ενώ το κερασάκι στην τούρτα είναι η ενσωμάτωση οθόνης μέσα στους φακούς για να βλέπει ο χρήστης τις φωτογραφίες που τραβά με τα μάτια του.

Samsung Gear Blink: Αυτοί θα είναι οι έξυπνοι φακοί επαφής της εταιρείας (;)

Η Sony περιγράφει και τη δυνατότητα απενεργοποίησης των “έξυπνων” λειτουργιών των φακών επαφής κρατώντας παρατεταμένα κλειστό το βλέφαρο, κάτι που θα γίνεται αντιληπτό από τον αντίστοιχο πιεζοηλεκτρικό αισθητήρα του φακού.

Ακούγεται πολύ εντυπωσιακό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται απλά για μια κατοχυρωμένη πατέντα και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα οδηγήσει σε κάποιο τελικό προϊόν. Παρόλα αυτά, είναι ενδιαφέρον να μαθαίνουμε τις σκέψεις και τις έρευνες που διεξάγονται τη σημερινή εποχή.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...