Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Φινλανδία: 18.000 θέσεις εργασίας με μισθό 6.000 ευρώ, αλλά κανένας Έλληνας δεν ανταποκρίνεται





Ζητά κυρίως γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό


Η προκήρυξη έχει ανέβει στον ΟΑΕΔ εδώ και δύο εβδομάδες και μόνο δύο γιατροί έχουν κάνει αίτηση - Προσφέρουν δωρεάν μαθήματα φινλανδικών, ευκολίες μετακόμισης και εγκατάστασης στη Φινλανδία, ακόμη και εύρεση σχολείων για τα παιδιά
18 χιλιάδες θέσεις εργασίας προσφέρει η Φινλανδία με προκήρυξή της που δημοσιεύτηκε πριν από δύο εβδομάδες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στην ενότητα EURES, με έμφαση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.



Παρά το μέγεθος των θέσεων εργασίας και τα τεράστια ποσά που προσφέρονται, μόλις δύο γιατροί έχουν κάνει αίτηση έως τώρα. Οι μισθοί κυμαίνονται γύρω στις 6 χιλιάδες ευρώ για 35-40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, ενώ όπως αναφέρει η προκήρυξη, «προσφέρουμε υποστήριξη μετοίκησης , έτσι ώστε να μπορείτε να αισθάνεστε ευπρόσδεκτοι όταν ξεκινάτε την εργασία σας σε μια νέα χώρα. Υποστηρίζουμε:

- Διαδικασίες μετακόμισης στη Φινλανδία
- Εύρεση κατοικίας
- Εξεύρεση σχολείου/παιδικού σταθμού για τα παιδιά σας
- Επαφές με τις διοικητικές υπηρεσίες (εφορία, δήμος, ληξιαρχείο)
- Ενημέρωση για την τοποθεσία, τη διαμονή και τη ψυχαγωγία».

Όπως φαίνεται όλα τα παραπάνω... δεν είναι αρεκτά για να προσελκύσουν τους απαιτητικούς Έλληνες γιατρούς.

«Ελληνες γιατροί και νοσηλευτές ζητούνται για την κάλυψη τουλάχιστον 18.000 διαθέσιμων θέσεων εργασίας μέχρι το έτος 2025. Οι Ελληνες γιατροί έχουν πολύ καλή φήμη στη Φινλανδία, όχι μόνο για τις καλές σπουδές τους, αλλά και για τον χαρακτήρα τους», εξηγεί στο «Εθνος» η Κίρσι Μέλβολα-Γεωργακαράκου της BBi Communication, που έχει αναλάβει εκ μέρους της φινλανδικής κυβέρνησης τη διαχείριση των αιτήσεων από την Ελλάδα. «Επειδή έζησα στην Αθήνα για πέντε χρόνια και εργαζόμουν σε γραφείο ευρέσεως εργασίας, όταν βγάζαμε τέτοιου τύπου προκήρυξη στην Ελλάδα, μέσα σε μία μέρα είχαμε 1.000 αιτήσεις! Μου έχει κάνει εντύπωση που εδώ και δύο εβδομάδες μόλις δύο άτομα έχουν ενδιαφερθεί για μία τόσο καλή θέση εργασίας», λέει.

Η πλήρης απασχόληση στη Φινλανδία είναι 37,5 ώρες την εβδομάδα (χωρίς μεσημεριανό διάλειμμα) ή 40 ώρες την εβδομάδα (με μεσημεριανό διάλειμμα). Ο μέσος βασικός μισθός για τους γιατρούς είναι 6.393€/μήνα. Οι συγκεκριμένοι μισθοί, βέβαια, προσαρμόζονται από την τοποθεσία και την ειδικότητά τους, όμως οι γιατροί δικαιούνται επιπρόσθετες αμοιβές κατά μέσο όρο 28% του βασικού μισθού τους.

Σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις για τους βασικούς μισθούς, οι μισθοί για νοσηλευτές είναι 1.935,44€/μήνα, αλλά ανεβαίνουν για επαγγελματία νοσοκόμο (2.236,42€) ή για προϊστάμενο (2.861,74€). Προβλέπονται πρόσθετες αμοιβές, κατά μέσον όρο 20%-30% πλέον του βασικού μισθού.

Το κόστος της εκπαίδευσης καλύπτεται από τον εργοδότη και προσφέρει στους επαγγελματίες την ευκαιρία να αποκτήσουν την απαιτούμενη επάρκεια στη γλώσσα, αλλά και γνώσεις διαπολιτισμικής επικοινωνίας πριν από την έναρξη των εργασιών στη Φινλανδία.

protothema.gr
Το διαβάσαμε από το: Φινλανδία: 18.000 θέσεις εργασίας με μισθό 6.000 ευρώ, αλλά κανένας Έλληνας δεν ανταποκρίνεται http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/11/18000-6000.html#ixzz3JnjiQsgG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...