Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Το ΝΑΤΟ καλεί την Ρωσία να σεβαστεί τον τουρκικό εναέριο χώρο. Γιατί δεν πράττει το ίδιο και με τον ελληνικό ΕΕΧ;






Ο γγ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg προειδοποίησε την Ρωσία ότι πρέπει «να σεβαστεί πλήρως»
τον εναέριο χώρο της Τουρκίας , η οποία είναι μέλος της συμμαχίας, κατηγορώντας παράλληλα την Μόσχα για «ανεύθυνη συμπεριφορά» μετά την νέα παραβίαση , αναφέρει ο τουρκικός τύπος.
«Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο χθες , παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από τις τουρκικές αρχές», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε δήλωσή του, καλώντας την Ρωσία να «ενεργήσει υπεύθυνα» και να σέβεται πλήρως τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ.

«Καλώ την Ρωσία να ενεργήσει υπεύθυνα και να σεβαστεί πλήρως τον «εναέριο χώρο» του ΝΑΤΟ . Η Ρωσία πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλιστεί ότι οι παραβιάσεις αυτές δεν θα ξανασυμβούν », δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Σε παρόμοια περίπτωση όμως , κατά την οποία τουρκικά αεροσκάφη «αλωνίζουν» στην κυριολεξία στο Αιγαίο Πέλαγος καταστρατηγώντας όλους τους νόμους της συμμαχίας, δεν πραγματοποιείται καμία δήλωση από τον ίδιο Νατοϊκό αξιωματούχο.
Στο παρελθόν ο γγ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, ερωτώμενος μάλιστα από Έλληνες δημοσιογράφους για το θέμα αυτό , είχε στην ουσία «εξισώσει» τον θύτη με «θύμα», με μια λογική που έχει ως δόγμα το « βρείτε τα».
Ο ΓΓ , έκανε απολύτως σαφές ότι το ΝΑΤΟ θα σταθεί στην Τουρκία, την δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη της συμμαχίας μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ δεν έκανε ποτέ κάτι ανάλογο για την Ελλάδα.
«Το ΝΑΤΟ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Τουρκία και υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της συμμάχου μας, Τουρκίας», είπε ό ίδιος. Πότε έκανε ανάλογη δήλωση για την ελληνική επικράτεια ο ίδιος αξιωματούχος ;
Το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε το 1949 και στο καταστατικό του συμπεριλαμβάνει την διάταξη που αναφέρει την προφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας των χωρών μελών της συμμαχίας. Όλων των χωρών , πλην της Ελλάδος όμως .

Η ελληνική πολιτεία πρέπει να κινηθεί ανάλογα με αρωγούς τους Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Αμερική, με γνώμονα της διασφάλιση της εθνικής ακεραιότητας της χώρας μας.
Πριν 20 χρόνια στην ελληνική Βραχονησίδα Ίμια η Τουρκία αμφισβήτησε για πρώτη φορά ελληνικό έδαφος και εναέριο χώρο. Πριν μερικές εβδομάδες το τουρκικό ΥΠΕΞ δημοσιοποίησε λίστα με 15 νησιά τα οποία κατά τους Τούρκους έχουν « γκρίζο καθεστώς».
Αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και νέα επεισόδια τύπου «Ίμια» τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε πολεμική σύρραξη Τουρκίας και Ελλάδος, οι οποίες και δύο ανήκουν στην νατοϊκή συμμαχία.

Αυτό θα οδηγούσε πιθανότατα σε αμφισβήτηση των νόμων και των κανονισμών της συμμαχίας, και από άλλες χώρες . Τότε το «ρήγμα» που δημιουργούνταν θα είναι η αρχή του τέλους για την Βορειοατλαντική συμμαχία.

pentapostagma.gr

Το διαβάσαμε από το: Το ΝΑΤΟ καλεί την Ρωσία να σεβαστεί τον τουρκικό εναέριο χώρο. Γιατί δεν πράττει το ίδιο και με τον ελληνικό ΕΕΧ; http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/02/blog-post_66.html#ixzz3yvNB57Qf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...