Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΞΑΓΩΓΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΟΥ Β. ΙΡΑΚ, ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΝΚΕΡΣΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με μια καινούργια αποκαλυπτική ερεύνα
της η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα, Zaman, (7/10), αποκαλύπτει ότι συνεχίζονται παρά τις προ μηνών αποκαλύψεις, οι παράνομες εξαγωγές του πετρελαίου του Β. Ιράκ από πετρελαιοπηγές που ελέγχονται από τον Κούρδο ηγέτη, Μαζούντ Μπαραζανί, μέσω του τουρκικού λιμανιού, Ceyhan.


Όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, το παράνομο πετρέλαιο του Β. Ιράκ, περιοχής που δεν ελέγχεται από την νόμιμη κυβέρνηση της Βαγδάτης, μεταφέρεται από αγωγό προς το τουρκικό λιμάνι του Ceyhan και από εκεί φορτώνεται και σε τάνκερς που ανήκουν σε ελληνικές εταιρείες και μεταφέρεται σε λιμάνια του εξωτερικού, κυρίως Μάλτας και Ισραήλ, ακόμα και πέραν του Ατλαντικού, στην Αμερική.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται οργασμός στο τουρκικό λιμάνι και έχουν καταγράφει τέσσερα τάνκερς με τους κωδικούς αριθμούς, 55, 56, 57, και 76, τα οποία σκόπιμα αποκρύβουν την ταυτότητα και την σημαία τους για να φορτώσουν το παράνομο πετρέλαιο.
Η Zaman αποκαλύπτει ότι οι εταιρείες των τάνκερς που μεταφέρουν τελευταία με την έγκριση της τουρκικής κυβέρνησης το παράνομο πετρέλαιο, είναι οι : United Emblem, Ελληνική εταιρεία, United Leadership, εταιρία των νήσων Marshal, United Fortitude, Ελληνική εταιρία, Kamari, εταιρεία Λιβερίας, και United Dynamic, Ελληνική εταιρεία. Δηλαδή τα ελληνικά τάνκερς πρωτοστατούν στο παράνομο εμπόριο του πετρελαίου με συνενόχους την κουρδική εξουσία του Β. Ιράκ και φυσικά την τουρκική κυβέρνηση, που ωφελείται τα μέγιστα από αυτό το παράνομο εξαγωγικό εμπόριο.
Η τουρκική εφημερίδα είχε αποκαλύψει από τον Μάιο του 2014 το παράνομο αυτό εμπόριο, ενώ τον περασμένο Ιούλιο αποκάλυψε ότι είχαν μεταφερθεί εκείνη την περίοδο 81,7 εκατομμύρια βαρέλια παράνομου πετρελαίου. Ο μεγαλύτερος όγκος αυτού του παράνομου πετρελαίου, όπως διαπιστώνει η τουρκική εφημερίδα, μεταφέρεται από ελληνικά τάνκερς που συνεργάζονται άριστα με την τουρκική κυβέρνηση για το κοινό κέρδος. Σημειωτέον ότι μέσω αυτού του παράνομου εμπορίου προμηθεύεται το Ισραήλ πετρέλαιο και καύσιμα και για τις ένοπλες δυνάμεις του.
Την κατάσταση αυτή έχει επανειλημμένα καταγγείλει η νόμιμη κυβέρνηση της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να υπάρξει και αντίδραση από πλευράς της αμερικανικής κυβέρνησης προ της Τουρκία χωρίς όμως να σταματήσει αυτό το παράνομο εμπόριο.
Μάλιστα η ιρακινή κυβέρνηση έχει προσφύγει σε διεθνή δικαστήρια ζητώντας από την Τουρκία αποζημίωση πολλών εκατομμύριων δολαρίων για το κλαπέν, όπως υποστηρίζει ιρακινό πετρέλαιο. Παρ’ όλα αυτά οι παράνομες εξαγωγές συνεχίζονται και με την σημαντική συμβολή των ελληνικών τάνκερς.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

nikosxeiladakis.grΤο διαβάσαμε από το: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΞΑΓΩΓΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΟΥ Β. ΙΡΑΚ, ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΝΚΕΡΣ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/10/blog-post_387.html#ixzz3nsxH8qoT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...